Японська кухня є однією з найздоровіших кухонь світу, так як саме вона дотримується основоположного принципу збереження корисних речовин і вітамінів в приготовленої їжі. Вживання морепродуктів, насичених корисними мінералами, сприяє довголіттю і життя без хвороб і будь-яких фізичних недуг.
- неочищенные креветки – 250 г.
- дрібні кальмари - 250 г.
- мідії - 250 г.
- цибуля - 1 велика цибулина
- часник - 1 часточка
- вода - 1 л.
- рисове вино - 250 мл.
- цибульний оцет - 1 ст.ложка
- сік 1 лимона
- рослинне масло - 5 ст.ложек
- петрушка - 25 м
- чебрець - 1 гілочка
- лавровий лист - 1 лист
- чорний перець - 6-8 зерен
- сіль за смаком
Рецепт приготування
1. Очищаємо кальмари від нутрощів і плівок, після чого ретельно їх моєму.
2. Відсортовуються мідії і моєму їх щіткою. Чистимо цибулю і крупно його нарізаємо.
3. У воду наливаємо вино, додаємо лавровий лист і перець, солимо і доводимо до кипіння. Потім кладемо в воду кальмари і протягом десяти хвилин їх варимо. Після десяти хвилин дістаємо кальмари за допомогою шумівки.
4. Потім опускаємо в цю ж воду мідії, і, поки раковини не розкриються, варимо їх, витягаємо також шумівкою. З раковин мідій, які розкрилися, дістаємо м'якоть, а не розкрилися раковини - викидаємо.
5. Кладемо креветки в цей же бульйон і варимо при слабкому кипінні дві-чотири хвилини. Після чого чистимо готові креветки.
6. Готуємо маринад: оцет, лимонний сік, рослинне масло, товчений часник - змішуємо і заливаємо їм морепродукти, потім додаємо 125 мл. процеженного бульйону, в якому вони варилися і даємо настоятися не менше півгодини.
7. Перед подачею салату на стіл посипаємо подрібненою петрушкою і прикрашаємо чебрецем.