Головна » 2017 » Січень » 22 » Салат з авокадо і креветками (3 варіанти)
19:45
Салат з авокадо і креветками (3 варіанти)

 

Незвичайні страви з авокадо прикрасять стіл будь-якої господині і справлять незабутнє враження на гостей. Крім корисних властивостей цього продукту, не можна не відзначити відмінну сполучуваність його з морепродуктами, зокрема, з креветками. При правильно приготованому соусі, креветки з авокадо є оригінальним, поживним і корисним стравою. Пропонуємо вам на вибір три рецепта салату з авокадо і креветками, в кожному з них є своя родзинка, яка не залишить нікого байдужим.

Салат з авокадо, креветками і соусом васабі

Салат з авокадо, креветками і соусом васабі

  • відварні великі креветки - 200 г.
  • авокадо - 2 шт.
  • соус васабі

Для соусу васабі:

  • соєвий соус - 4 ч.ложки
  • рисовий оцет - 2 столові ложки
  • паста васабі - 2 ч.ложки

Рецепт приготування

1. Беремо креветки, чистимо і нарізаємо їх.

2. Розрізаємо навпіл авокадо, видаляємо кісточки, що залишилася м'якоть нарізаємо кубиками.

3. Готуємо соус: оцет, пасту і соєвий соус - змішуємо до однорідної маси.

4. Креветки з'єднуємо з авокадо, все це заправляємо соусом і перемішуємо.

На замітку! Для того, щоб авокадо не потемніли, а васабі не втратив свій аромат салат необхідно готувати перед самою подачею на стіл.

Салат з авокадо і королівськими креветками

Салат з авокадо і королівськими креветками

  • королівські або тигрові креветки - 500 г.
  • авокадо - 1 шт.
  • червоний грейпфрут - 1 шт.
  • листовий салат - 1 качан
  • часник - 1 часточка
  • сік 1 лимона
  • подрібнена зелень кропу - 1 ст.ложка
  • кетчуп - 2 столові ложки
  • майонез - 100 г.
  • сіль за смаком

Рецепт приготування

1. Протягом п'яти хвилин в підсоленій воді з кропом і лимонним соком відварюємо креветки. Потім відкидаємо їх на друшляк, трохи охолоджуємо і чистимо.

2. Очищаємо від шкірки авокадо, виймаємо кісточку і нарізаємо тонкими скибочками поперек.

3. Очищаємо від шкірки грейпфрут, розбираємо його на часточки. Часточки грейпфрута очищаємо від плівок і насіння.

4. Готуємо заправку: майонез, кетчуп і подрібнений часник - змішуємо, трохи солимо і ретельно перемішуємо.

5. Вимити і висушити листовий салат, вистилати їм приготоване заздалегідь блюдо. Потім перемішані креветки, авокадо і грейпфрут покласти на листовий салат і скропити заправкою.

Салат з авокадо, креветками і селерою

Салат з авокадо, креветками і селерою

  • сирі креветки - 250 г.
  • авокадо - 2 шт.
  • яйця - 2 шт.
  • подрібнений селера - 3 столові ложки
  • подрібнену зелену цибулю - 1 ст.ложка
  • лимонний сік - 3 столові ложки
  • біле вино - 1 ст.ложка
  • майонез - 4 столові ложки
  • сіль за смаком

Рецепт приготування

1. Очищаємо від нутрощів креветки, залишаючи при цьому панцирі. У воду додаємо одну столову ложку лимонного соку, біле вино і трохи солі - варимо в ній креветки, недовго, як зміниться колір - відразу знімаємо. Очищаємо від панцирів зварені креветки і розрізаємо на дві-три частини кожну.

2. Відварюємо яйця круто, охолоджуємо їх, чистимо і нарізаємо крупно.

3. Чисте і висушене авокадо розрізаємо вздовж навпіл, при цьому, намагаючись не пошкодити шкірку. Після чого витягуємо кісточки і дістаємо м'якоть, яку подрібнюємо і, як і шкірку, скроплюємо невеликою кількістю залишився лимонного соку.

4. Додаємо до м'якоті авокадо: майонез, селера, зелена цибуля, креветки - перемішуємо. Потім вийшла сумішшю наповнюємо шкірку авокадо.

 

Переглядів: 88 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar