Незвичайні страви з авокадо прикрасять стіл будь-якої господині і справлять незабутнє враження на гостей. Крім корисних властивостей цього продукту, не можна не відзначити відмінну сполучуваність його з морепродуктами, зокрема, з креветками. При правильно приготованому соусі, креветки з авокадо є оригінальним, поживним і корисним стравою. Пропонуємо вам на вибір три рецепта салату з авокадо і креветками, в кожному з них є своя родзинка, яка не залишить нікого байдужим.
Салат з авокадо, креветками і соусом васабі
- відварні великі креветки - 200 г.
- авокадо - 2 шт.
- соус васабі
Для соусу васабі:
- соєвий соус - 4 ч.ложки
- рисовий оцет - 2 столові ложки
- паста васабі - 2 ч.ложки
Рецепт приготування
1. Беремо креветки, чистимо і нарізаємо їх.
2. Розрізаємо навпіл авокадо, видаляємо кісточки, що залишилася м'якоть нарізаємо кубиками.
3. Готуємо соус: оцет, пасту і соєвий соус - змішуємо до однорідної маси.
4. Креветки з'єднуємо з авокадо, все це заправляємо соусом і перемішуємо.
На замітку! Для того, щоб авокадо не потемніли, а васабі не втратив свій аромат салат необхідно готувати перед самою подачею на стіл.
Салат з авокадо і королівськими креветками
- королівські або тигрові креветки - 500 г.
- авокадо - 1 шт.
- червоний грейпфрут - 1 шт.
- листовий салат - 1 качан
- часник - 1 часточка
- сік 1 лимона
- подрібнена зелень кропу - 1 ст.ложка
- кетчуп - 2 столові ложки
- майонез - 100 г.
- сіль за смаком
Рецепт приготування
1. Протягом п'яти хвилин в підсоленій воді з кропом і лимонним соком відварюємо креветки. Потім відкидаємо їх на друшляк, трохи охолоджуємо і чистимо.
2. Очищаємо від шкірки авокадо, виймаємо кісточку і нарізаємо тонкими скибочками поперек.
3. Очищаємо від шкірки грейпфрут, розбираємо його на часточки. Часточки грейпфрута очищаємо від плівок і насіння.
4. Готуємо заправку: майонез, кетчуп і подрібнений часник - змішуємо, трохи солимо і ретельно перемішуємо.
5. Вимити і висушити листовий салат, вистилати їм приготоване заздалегідь блюдо. Потім перемішані креветки, авокадо і грейпфрут покласти на листовий салат і скропити заправкою.
Салат з авокадо, креветками і селерою
- сирі креветки - 250 г.
- авокадо - 2 шт.
- яйця - 2 шт.
- подрібнений селера - 3 столові ложки
- подрібнену зелену цибулю - 1 ст.ложка
- лимонний сік - 3 столові ложки
- біле вино - 1 ст.ложка
- майонез - 4 столові ложки
- сіль за смаком
Рецепт приготування
1. Очищаємо від нутрощів креветки, залишаючи при цьому панцирі. У воду додаємо одну столову ложку лимонного соку, біле вино і трохи солі - варимо в ній креветки, недовго, як зміниться колір - відразу знімаємо. Очищаємо від панцирів зварені креветки і розрізаємо на дві-три частини кожну.
2. Відварюємо яйця круто, охолоджуємо їх, чистимо і нарізаємо крупно.
3. Чисте і висушене авокадо розрізаємо вздовж навпіл, при цьому, намагаючись не пошкодити шкірку. Після чого витягуємо кісточки і дістаємо м'якоть, яку подрібнюємо і, як і шкірку, скроплюємо невеликою кількістю залишився лимонного соку.
4. Додаємо до м'якоті авокадо: майонез, селера, зелена цибуля, креветки - перемішуємо. Потім вийшла сумішшю наповнюємо шкірку авокадо.