Вченими доведено, щоб відчувати себе бадьорим і здоровим потрібно в день з'їдати половинку грейпфрута. Вживання його в різних стравах не применшує його корисних властивостей, а навіть навпаки ніжний аромат додає родзинку і підвищує апетит. Грейпфрут має низьку калорійність і є невід'ємною частиною раціону людей, які стежать за своєю фігурою. А також вживання в їжу грейпфрутів допомагає уникнути нападів сонливості і апатії, які можуть проявлятися в зимову пору року.
- сирі креветки - 1 кг.
- рожеві грейпфрути - 2 шт.
- помідори - 3 шт. (Маленькі)
- пекучий перець - 1 стручок
- молоде листя шпинату - 100 г.
- солодке біле вино - 100 мл.
- подрібнена зелень петрушки - 2 столові ложки
- кріп - 2 гілочки
- желатин - 8 м
- чорний мелений перець - за смаком
- сіль за смаком
Рецепт приготування
1. Беремо креветки і варимо їх протягом 1-2 хвилини в киплячій воді, після чого відкидаємо на друшляк, трохи сушимо і охолоджуємо.
2. Креветки очищаємо. У 750 мл. підсоленої води опускаємо панцири і голови креветок, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і протягом півгодини варимо на слабкому вогні. Потім в каструлю наливаємо вино, кладемо пекучий перець, кріп і шкірку грейпфрутів - ще півгодини варимо.
3. Двічі відфільтровує вийшов відвар: перший раз, щоб вичавити весь сік в ситі під вантажем, другий раз проціджуємо через дрібне сито. Потім перчимо до смаку.
4. У холодній воді розмочуємо желатин, після того як він набубнявіє-розм'якне потрібно віджати його і розчинити в гарячому процеженном бульйоні, після чого при кімнатній температурі потрібно його остудити.
5. На приготовану страву викладаємо креветки і посипаємо частиною (половиною) подрібненої петрушки - все перемішуємо. Потім заливаємо бульйоном з желатином і ставимо охолоджуватися в холодильник.
6. Вимиті грейпфрути розбираємо на часточки, видаляючи насіння і білу плівку. М'якоть грейпфрута розбираємо на невеликі шматочки.
7. Вимиті і висушені листя шпинату викладаємо на блюдо, розміщуючи зверху шматочки грейпфрутів. За допомогою ложки розкладаємо на грейпфрути креветки з желе, між ними кладемо помідори, які слідують попередньо розрізати навпіл або на чотири частини. Перед подачею посипаємо петрушкою.