Головна » 2017 » Січень » 22 » Японський салат з креветками, мідіями і кальмарами
19:47
Японський салат з креветками, мідіями і кальмарами

 

Японська кухня є однією з найздоровіших кухонь світу, так як саме вона дотримується основоположного принципу збереження корисних речовин і вітамінів в приготовленої їжі. Вживання морепродуктів, насичених корисними мінералами, сприяє довголіттю і життя без хвороб і будь-яких фізичних недуг.

Японський салат з креветками і мідіями

  • неочищенные креветки – 250 г.
  • дрібні кальмари - 250 г.
  • мідії - 250 г.
  • цибуля - 1 велика цибулина
  • часник - 1 часточка
  • вода - 1 л.
  • рисове вино - 250 мл.
  • цибульний оцет - 1 ст.ложка
  • сік 1 лимона
  • рослинне масло - 5 ст.ложек
  • петрушка - 25 м
  • чебрець - 1 гілочка
  • лавровий лист - 1 лист
  • чорний перець - 6-8 зерен
  • сіль за смаком

Рецепт приготування

1. Очищаємо кальмари від нутрощів і плівок, після чого ретельно їх моєму.

2. Відсортовуються мідії і моєму їх щіткою. Чистимо цибулю і крупно його нарізаємо.

3. У воду наливаємо вино, додаємо лавровий лист і перець, солимо і доводимо до кипіння. Потім кладемо в воду кальмари і протягом десяти хвилин їх варимо. Після десяти хвилин дістаємо кальмари за допомогою шумівки.

4. Потім опускаємо в цю ж воду мідії, і, поки раковини не розкриються, варимо їх, витягаємо також шумівкою. З раковин мідій, які розкрилися, дістаємо м'якоть, а не розкрилися раковини - викидаємо.

5. Кладемо креветки в цей же бульйон і варимо при слабкому кипінні дві-чотири хвилини. Після чого чистимо готові креветки.

6. Готуємо маринад: оцет, лимонний сік, рослинне масло, товчений часник - змішуємо і заливаємо їм морепродукти, потім додаємо 125 мл. процеженного бульйону, в якому вони варилися і даємо настоятися не менше півгодини.

7. Перед подачею салату на стіл посипаємо подрібненою петрушкою і прикрашаємо чебрецем.

 

Переглядів: 54 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar